Hakkımızda

Tarihçe: 1993 yılında Prof. Dr. Hüseyin KARABELLİ başkanlığında kurulan Bilgisayar Mühendisliği, 1994-95 yılında 27 öğrenciyle Eğitim-Öğretime başlamıştır. Öğretim süresi I. öğretim öğrencileri için 1 yıl hazırlıkla birlikte 5 yıl, II. Öğretim öğrencileri için 4 yıldır.

Bölümümüz ilk mezunlarını 1997-1998 yılında vermiştir. 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında II. Öğretimin açılmasıyla öğrenci sayımız günümüz itibariyle 480’e ulaşmıştır.

Daha öncesinde Vinsan yerleşkesinde eğitim faaliyetini sürdüren bölümümüz, 2009 Eylül ayından bu yana çağdaş anlayışla tasarlanmış 42.000 m²’lik kapalı alana sahip Umuttepe Yerleşkesi’ndeki yeni ortamına kavuşmuştur.

Günümüzde e-uygulamalardan (e-devlet, e-iş, e-ticaret…) savunma sanayisine, haberleşme ve elektronik teknolojisinden eğitim ve sağlık sektörüne kadar her konuda Bilgisayar Mühendisliği'nin önemi ve etkisi artmaktadır. Sonuç olarak hayatımızın can damarı durumuna gelmiş olan bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişiminde Bilgisayar Mühendisliği önemli rol oynamaktadır.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Lisans Programı, öğrenciye modern bilişim teknolojilerinin temel kuramsal kavramlarını ve ilkelerini teorik eğitimin yanında yoğun pratik uygulamalarla destekli bir şekilde vermektedir. Bölümün başlıca amaçları, Bilgisayar Mühendisliği alanındaki bilimsel, endüstriyel ve teknolojik gelişmeleri takip ederek öğrencilerini ileri araştırmalara yöneltmek ve bu gelişmelere katkıda bulunarak daha ileri noktalara gitmesini sağlamaktır.

Temel araştırma konularımız; yapay zekâ, algoritmalar, veri tabanları, yazılım mühendisliği, işletim sistemleri, network ve dağıtık sistemler olarak özetlenebilir. Ancak bunun yanında, gelişen teknolojiye uygun olarak seçimlik olarak açılan derslerle öğrencilere ilgi alanlarına uygun olarak zengin çeşitlilikte bilgi edinme imkânları sunulmaktadır.

Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz bilgisayar sektörünün önde gelen araştırma birimlerinde (Ar-Ge) ve şirketlerinde önemli yerlerde bulunmaktadırlar.

Bölümün Öğretim Üyesi / Elemanları Sayısı

• 3 Profesör